Månadens företagarkrav: Ta inte bort rabatten i arbetsgivaravgifterna för unga.

Bäste Stefan Löfven,

Inget enskilt önskemål är så starkt bland Sveriges företagare som sänkta – halverade – arbetsgivaravgifter, åtminstone för upp till tio anställda. På företagarnas uppdrag har Den Nya Välfärden arbetat för detta i över 20 år. I början ville inget parti lyssna på det örat. Nu finns idén i nästan alla partier, inte minst i miljöpartiet.

Med tanke på att Sverige behöver sänkta arbetsgivaravgifter vore det fel av din regering att gå åt andra hållet och i stället ta bort rabatten i arbetsgivaravgifterna för unga.

Gör inte det.

Att stoppa in ett förslag om sådan avgiftshöjning i regeringens budget för att därigenom få höjningen fredad från oppositionens motröster vore ett svek, inte bara mot Sveriges väl och företagarnas önskemål, utan också mot decemberöverenskommelsens anda. Det kan inte ha varit meningen att förslagen i den budget som riksdagen tog i höstas bara skulle gälla några månader. Det vore inte rent spel av regeringen att driva igenom en sådan förändring.

Om du vill ha DÖ kvar, vilket du rimligtvis vill, troligen mer än Alliansen, är det nog klokt om du inte retar Sveriges företagare och oppositionspartierna i onödan.

Läs mer om företagarkravet här.

 

Företagarombudsmannen